Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 12 de desembre del 2013

Museu de la Vida Rural, l'Espluga


Dia 12 de desembre de 2013

Avui els 10 excursionistes hem fet una sortida diferent. Hem visitat el Museu de la Vida Rural a l’Espluga.
 
Alguns de nosaltres l’havíem ja vista feia uns anys. Ara l’hem pogut visitar després d’una important remodelació. S’ha tingut cura de tots els detalls i s’ha ampliat fins a 3.800 metres l’exposició.


Ens han acompanyat a la visita que hem fet amb una certa celeritat (1,5 hores) quan podíem haver dedicat segurament el doble del temps sense avorrir-nos.
 
Un recull del que ha estat la vida rural des de fa més de 100 anys i com ha canviat aquest estil de vida i les eines utilitzades per conrear la terra, amb interessants punts de vista sobre el reciclatge, l’esforç i la paciència.


Un Museu encara no prou conegut que, sens cap mena de dubte és el millor de Catalunya sobre aquesta temàtica.
 
En acabat, hem fet una passejada des de Poblet fins al Castell de Milmanda, just per fer gana i per gaudir de les vistes de vinyes i del Monestir de Poblet des d’una certa distància.
Tornem a l’Espluga per dinar al Restaurant Art. Bona teca, preu adequat i conversa obligada: acaben de conèixer que hi ha acord sobre la consulta i data per la consulta. Opinem, comentem i celebrem aquest acord. Estem més a prop de la independència. Brindem!