Dia 12 de març de 2015
Excursió
singular (molts quilòmetres amb
cotxe i pocs a peu).
Visita
a la Fàbrica Collverd, al polígon industrial de Vilamalla. Hi anem de bon matí
(a les 11). Ens acompanyen en la visita a les instal·lacions talment com si estiguéssim
a la cabina de comandament de l’Enterprise. Ens posem l’uniforme de visitants i
passem els controls sanitaris corresponents. Maquinària especial, condicions d’higiene
rigoroses i una visita asèptica en la que no ens hem hagut d’imaginar els
pobres ànecs oferint el seu fetge (que bo), les cuixes, els pits d’
ànec, no hi ha deixalles, tot s’aprofita. Una empresa que exporta el foie als mateixos francesos. Molt bé.
Seguim
cap a la visita següent. Celler Espelt, la Masia. Tenen muntada una visita on s’explica
tot el procés de fabricació del vi. Video, objectes, explicacions, interessant.
Seguim
cap al Cap de Creus, per sobre de Roses i fins el pic on es veu tant el Canigó,
com la badia de Roses. Vista molt bonica. Un vent molest (la tramuntana) que fa
que ràpidament fem unes fotos i ens retirem cap els cotxes. De baixada veiem un
dolmen magnífic, tan magnífic que se suposa que està lleugerament reconstruït.
El nostre guia ens informa que a l’Empordà tenen la major quantitat de
monuments megalític.
Seguim
cap a les bodegues Espelt (direcció Vilajuiga) on fem una visita explicada i a
més, degustació de vins (6!!!). Per poder-ho degustar degudament, per gentilesa
de Collverd, ho acompanyem amb un bloc de foie. Fantàstic.
Seguim
fins al restaurant l’Olivar d’en Norat, al poble de Pau. Hem dinat molt bé i
amb molta tranquil·litat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada