Introducció:
Desprès d’un llarg període sense excursions, finalment el cap de colla ens convoca per anar a Sant Segimon. L’objectiu és agrair al Sant la curació miraculosa del dit gros del seu peu, dit al que tots hem fet un seguiment de molt a prop.
Ruta:
Ens trobem a Coll Formic a le
s 10 del mati on aparquem els cotxes i començem a caminar arribant al Santuari de Sant Segimon al migdia. El camí fins al Santuari segueix una pista forestal, no ofereix cap dificultat i va planejant sense grans pujades ni baixades. Travessem alguna fageda com és natural, sense ni una fulla, pelades completament, però així i tot boniques. Ens aturem per contemplar un magnífic boix-grèvol ple de boles vermelles. Seguim incrementant els nostres coneixements, i algú que en la seva vida anterior devia haver sigut llobató, ens diu que de les “escobes” se’n diu bàlec (genista purgans), i és que la cultura mai no està de més.El Santuari està mig derruït i per accedir-hi hem de superar la vigilància d’uns pobres gossos que només borden i ni tan sols fan respecte, que donen la sensació d’esta
Com som excursionistes de veritat vam voler “escalar” el darrer tram, curt però dificultós i vam pujar fins un cim rocós on hi ha la capella de Sant Miquel dels Barretons i des d’ on hi ha una vista magni
Horaris:
Sortida Coll Formic 10.00
Arribada Sant Segimon: 11.21Sortida Sant Segimon: 12.18
Arribada Coll Formic: 13.37
Arrribada Sant Bernat: 13.52
A partir d’aquí, els horaris es descontrolen.
El fi de festes:
Estava planificat anar a un restaurant seleccionat per aquest aconteixement, però el Josep M. es va preocupar per esbrinar si estaria obert. Justament començaven a treballar el diumenge següent, per la qual cosa vam decidir anar a dinar al restaurant de l’Hotel Sant Bernat situat a la serra del Montseny (en el terme del poble de Montseny).
Som pocs clients, ja que els dies entre setmana només hi acudeixen gent desvagada o bé gent pecadora (al respecte anotem que entre aquests pecadors hi havia una convenció empresarial. Perquè cal allunyar-se per planificar estratègies empresarials?).
Ens atén molt amablement el Jordi (maitre, cambrer, cap de sala) que, de
El dinar transcorre com està previst, menjar i beure tot el que podem (cal recuperar forces), entre mig de converses ben variades on, els polítics s’emporten la majoria de les garrotades.
Finalitzat l’àpat, el cuiner, Rashid, ens ve a saludar (ei! hem gastat 45 euros per cap). Ens explica els seus orígens (saharians), que se’n va anar a França, on va aprendre l’ofici. Va treballar a la Coupole a Paris i ara ja porta temps al St. Bernat. Coneix els cuiners del país i és un tio espavilat que ha sapigut fer-se un lloc en aquest espai complicat on el disseny i la xorrada van moltes vegades juntes.
Historia de Sant Segimon:
Les esglésies i les capelles El santuari de Sant Segimon de Montseny es troba a 1.230 m d'altitud, en un contrafort de Matagalls, entre els torrents de Rentadors i de l'Oratori. Fou un dels santuaris més importants de Catalunya entre els dedicats a un s
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada